Γιατί η Κυρά είναι με τους πονεμένους και η Αγιά Σοφιά είναι Ρωμιά

Δημοσιεύτηκε από τον/την pcharilaos στις

Γιατί η Κυρά είναι με τους πονεμένους και η Αγιά Σοφιά είναι Ρωμιά

Ό,τι και να κάνετε πάντα θα σας κοιτάζει ένας άγγελος, αυτός που θα πει στον Κύριό μας τα αίσχη σας και είθε ο καλός Θεός να σας συγχωρήσει.
Μια μικρή Παναγιά, κρυμμένη στις χρυσές ψηφίδες, έχει σκεπάσει με το μαφόρι Της τους Έλληνες, τις ψυχές που ανέβηκαν από τα υπόγεια του ναού αναστατωμένοι για να δουν τί συμβαίνει, ποιά νέα άλωση, ποιά σφαή, γιατί τόση χλαπαταγή. 
Ένας -ένας βγαίνουν και οι αυτοκράτορες πάνω στον θόλο και κοιτούν απορημένοι. 
Εσείς δεν μπορείτε να τους δείτε αλλά εμείς τους βλέπουμε (ακόμη και από μακριά) καθώς στο βλέμμα μας πλέει πάντα το καράβι που χάθηκε στον Κεράτιο, κουβαλώντας την Άγια Τράπεζα του Ναού. Όταν το πλοίο πιάνει λιμάνι στις κόγχες των ματιών μας, τότε κλαίμε στο βελούδο και στα αντιμήνσια της Αγίας Τραπέζης. Είναι τότε που βγαίνει ο παπάς της τελευταίας λειτουργίας και ανανεώνει την προσμονή μας αφού, όπως είναι γνωστό, καμία λειτουργία δεν τελείωσε -ποτέ και πουθενά- στο Χερουβικό.

  Εσείς δεν έχετε να περιμένετε παρά την δίκαιη τιμωρία, από την σημερινή μέρα. Εμείς, πάλι, ανάβουμε θυμιάματα και λαμπάδες στην Υπέρμαχο Στρατηγό που ποτέ δεν άφησε απροστάτευτο και άμοιρο θαυμάτων το Γένος των Ρωμιών.
Εσείς υποκρίνεστε ρόλους.
Εμείς είμαστε εκεί (ακόμη και φυσικώς απόντες) καθώς είμαστε οι κτήτορες και οι κτίτορες, είμαστε οι Χριστιανοί και είμαστε οι Έλληνες!
Μας πονάει αυτό που επιχειρείτε επειδή είμαστε ολιγόπιστοι. Αλλά ακόμη και έτσι, είμαστε οι Έλληνες!
“Χαίρεσθε” για την βεβήλωση αλλά ακόμη και χαρούμενοι, είστε οι Τούρκοι!
Απόψε στον θρόνο του Θεού δεν θα φτάσει το χαλί που στρώνετε αλλά το δάκρυ του δικού μας εσπερινού.

Απόψε στην Αγια Σοφιά θα συμβεί κάτι τρομακτικό που δεν ξέρω αν θα το δείτε αλλά οπωσδήποτε θα το νιώσετε: Όλοι οι Άγιοι των θόλων και των τρούλων θα απλώσουν τους μαρτυρικούς τους βίους, ως εγγύηση για μας, και έτσι θα κάμψουν την θεία δικαιοσύνη και θ’αρχίσουν να βγαίνουν οι ψυχούλες των σφαγμένων πατέρων μας και να συγκεντρώνονται στο Ναό. 
Αυτοί είναι που από σήμερα το βράδυ (και κάθε βράδυ) θα φυτεύουν βασιλικούδια δίπλα στους κίονες και όταν μεγαλώσουν τα φυτά θάρθουμε εμείς και -όπως μας είναι ορισμένο- θα στολίσουμε τις παραπονεμένες εικόνες και ξαναβγεί ο παππάς στην Ωραία Πύλη.
Απόψε στην Αγιά Σοφιά δεν θα είστε εσείς που θα φαίνεστε αλλά εμείς που θα είμαστε στα γόνατα μπροστά στην Κυρά μας την Παναγιά, την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους των αδικεμένων Ρωμιών.
Γιατί η Κυρά είναι με τους πονεμένους και η Αγιά Σοφιά είναι Ρωμιά!

Πηγη: https://anazhthseis-elena.blogspot.com/


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *