Θαρσείτω τοίνυν, θαρσείτω Λαός τού Θεού!

Δημοσιεύτηκε από τον/την pcharilaos στις

Αγιος Νικολαος Βολου

Θαρσείτω τοίνυν, θαρσείτω Λαός τού Θεού!

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως εδώ και χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας διχάσουν για να μας φέρουν σε ένα νέο εμφύλιο. Αυτό φαίνεται τελικά να το καταφέρνουν με πρόσχημα την πανδημία του κοροναϊού.

Οι Έλληνες έχουν χωριστεί σε δυο παρατάξεις, σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή πείστηκαν από τον  εκφοβισμό και στους Έλληνες που αντιλαμβάνονται την παγίδα που βρίσκεται πίσω από έναν ιό, τον οποίο για να τον φοβηθείς θα πρέπει σαν δαμόκλειος σπάθη, να υπάρχει ο συνεχής εκφοβισμός της επιβολής προστίμων και στέρησης ελευθεριών! … Είναι εμφανής η εξασθένηση των αντοχών του λαού μας, μέσω του διχασμού που είπαμε παραπάνω, όσο και με την καταστροφική εξέλιξη που φέρνουν τα νέα μέτρα για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνική και ψυχική ισορροπία μας… ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε κάθε  αντίθετη φωνή στα περιοριστικά ασύδοτα μέτρα που στην ουσία σκοτώνουν την κοινωνία μας και την ανθρωπιά μας.

Όμως θαρσείτω τοίνυν, θαρσείτω Λαός τού Θεού! Θαρσείτω Επίσκοποι, Κληρικοί, Επίτροποι, Νεοκώροι! Είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε χρήση όλων των σωστικών μέσων που μας παρέχει η Εκκλησία μας, με Ιερά Σαρανταλείτουργα, Αγρυπνίες, Λιτανείες των Τιμίων Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων μας, Αγιασμούς, Ευχέλαια. Με την ενεργή και ένθερμα προσευχητική συμμετοχή των πιστών τόσο στις Ακολουθίες όσο και την τακτική συμμετοχή μας στο Μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Να θυμόμαστε πως όλοι εμείς οι ταξιδιώτες αυτού του κόσμου δεν είμαστε μόνοι στο δρόμο μας. Μαζί μας είναι ο Θεός και όλος ο Ουράνιος Στρατός, η Παναγία μας και οι Άγιοι μας, οι οποίοι όμως τηρούν το αυτεξούσιο που μας δόθηκε και περιμένουν από εμάς να τους ζητήσουμε να σπεύσουν προς βοήθεια δική μας, αλλά και του λαού μας.

Τότε ο Κύριος θα δει την πίστη μας, τις προσπάθειες και τον αγώνα μας και θα μας ελεήσει. Στον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό πρέπει ο αίνος κι η δόξα, μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, την ομοούσια και αδιαίρετη Τριάδα, τώρα και πάντα και στους αιώνες των αιώνων ΑΜΗΝ

 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *