Συσσίτιο Απόρων “Δος Ημίν Σήμερον”

«ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ»

Η κορυφαία αυτή φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ι. Μ. Δημητριάδος, λειτουργεί υπό την σκέπη του Αγίου Νικολάου από το 1999 χάρη στην προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και την πρωτοβουλία του τότε προϊσταμένου Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου. Αποτελεί συνέχεια της μεγάλης παράδοσης του Μητροπολιτικού μας Ναού με τα εκτεταμένα λαϊκά συσσίτια από την εποχή της κατοχής και την πρώτη μεταπολεμική περίοδο.
Στελεχώνεται από 65 εθελόντριες κυρίες και δύο μόνιμους υπαλλήλους ( μάγειρα και βοηθό) και λειτουργεί καθημερινά από τις 11π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. προσφέροντας από 250 έως 450 ( στις εορταστικές ημέρες όπου δεν λειτουργού τά λοιπά ενοριακά συσσίτια) μερίδες φαγητό σε πτωχούς, γέροντες, μοναχικούς, αποφυλακισμένους, αλλοδαπούς, ανέργους, φοιτητές, άστεγους και κοινωνικά αποκλεισμένους. Διαθέτει άρτιο επαγγελματικό εξοπλισμό και διοικείται από επταμελή Ειδική Ενοριακή Επιτροπή ενώ συντηρείται με δωρεές ή προσφορές ειδών διατροφής.
Ανακηρύχθηκε κορυφαία φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα για το 1999 στο Νομό Μαγνησίας και βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του "Δος ημίν"