Η Εκκλησία στην εποχή της κρίσης

Δημοσιεύτηκε από τον/την pcharilaos στις

Η Εκκλησία στην εποχή της κρίσης

Γράφει ο κ.Γρηγόριος Κουταλής , Δικηγόρος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Είναι απολύτως λογικό να έχω θλιβεί ιδιαιτέρως κι εγω, όπως πολλοί άλλοι συνάνθρωποι, με την είδηση οτι νόσησε ο αγαπητός σε όλους μας Διάκονος και μάλιστα προσβληθείς απο τον μεταλλαγμένο ιό.

Εχοντας την τιμή και την ευλογία να είμαι συνεργάτης του Μητροπολίτη και της Μητροπόλεως εν γένει επί 30ετία, ευδόκησα να γνωρίσω τον άνθρωπο.

Πρόκειται για εκλεκτό άτομο, συνειδητό κληρικό, ο οποίος μάλιστα άσκησε και την δικηγορία για κάποιο διάστημα, οικογενειάρχη και πατέρα δυο μικρών παιδιών.

Ουδόλως με εξέπληξε η είδηση σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τον τρόπο που εξετέθη στον ιό.

“Είναι, ειπώθηκε, συνεργάτης του Μητροπολίτη στην παροχή συσσιτίων στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων” και προφανώς κόλλησε τον ιό μέσα απο τις επαφές του με τους εκεί σιτιζομένους συνανθρώπους μας, που προέρχονται απο την Αφρική.

Ιδού λοιπόν ποιά είναι η Εκκλησία και πώς αναλίσκονται τα στελέχη της, ιδιαιτέρως οι Κληρικοί.

Δεν λογαριάζουν φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση, καταγωγή.

Νυχθημερόν προσφέρουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του πάσχοντα συνανθρώπου και ταπεινά, αθόρυβα και διακριτικά προσφέρουν, χωρίς να εξαγοράζουν τον καιρό με ψήφους και αξιώματα, χωρίς να λογαριάζουν και αυτόν ακόμη το θάνατο.

Αυτή τη στάση ζωής, καθόλου εύκολη και πλήρως μαρτυρική περιγράφει ο Απόστολος Παύλος στην Α’ προς Κορινθίους επιστολή του, αναφερόμενος στο πώς αντιμετώπιζαν οι απόστολοι την εχθρική συμπεριφορά όχι μόνο των μη χριστιανών αλλά και των άλλων μελών της Εκκλησίας: «λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν» (Α’ Κορ. 4, 12-13).

Δεν είναι τραγικό τόσες χιλιάδες χρόνια μετά να αντιμετωπίζουν πολλές φορές την ίδια συμπεριφορά οι άνθρωποι της Εκκλησίας;

Ταύτα ενόψει και του κουρνιαχτού που σήκωσε η είδηση.

(από το παρακτορείο ειδήσεων ΡΟΜΦΑΙΑ 1.2.2021)


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *